Bij online gokken denken mensen al snel aan pokeren, online casino’s en bieden op sport. Maar weinig mensen denken hierbij aan de aandelenbeurs of valuta’s. Ondanks dat pokeren een spel is waar ook kunde bij komt kijken, wordt dit gezien als gokken. Maar heb je het over aandelen, dan heeft het niets met gokken te maken. Dit terwijl het eigenlijk behoorlijk hetzelfde is.

Geld verdienen met aandelen hoeft geen gokken te zijn

Er zijn zat mensen die op regelmatige basis winst draaien met het handelen in aandelen of valuta’s. Ze hebben een systeem welke ze telkens optimaliseren om over de lange termijn winstgevend te zijn. Natuurlijk hebben ze het ook vaak genoeg mis in de tussentijd, maar aan het einde van de streep draaien ze winst en soms ook niet zo’n beetje ook.

Maar een veel grotere groep mensen die doet maar wat als het aankomt op aandelen. Online kopen en verkopen ze aandelen met een hefboom, waardoor er grote winsten te behalen zijn. Maar de verliezen kunnen net zo groot zijn. Zonder enige kennis of met zeer beperkte kennis koopt men aandelen in de hoop er winst mee te maken. In wezen is dit niets anders dan gokken. Je hebt er immers geen enkele invloed op als ze jouw geld inzet op een aandeel wat meer waard moet worden.

Draait men gemiddeld winst per maand?

Vaak hoor je van iemand die in aandelen handelt via het internet dat ze grote winsten hebben gemaakt. Maar vraag ook eens naar de verliezen. Zijn die er niet dan is het onwaarschijnlijk dat de persoon in kwestie de waarheid spreekt. De beste mensen in dit vak maken ook verliezen, ze zorgen er alleen voor dat hun winst groter is zodat ze aan het einde van de maand keer op keer positief staan waardoor het voor hun geen gokken meer is.

t v y o
Gokken is mijn hobby

Maak er echter geen verslaving van!